Limbašské zvážnice -Krkavec-Kozí chrbát-Somár

Date: 
2 Dec 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unknown
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 250 m: 
10.00 (cm)
Snow at 500 m: 
30.00 (cm)

Zvážnice nad Grinavou - Limbachom mali od 350m uchvatný rekryštalizovaný prašan. Geniálne na výstup aj zjazd nazad ku Krkavcu.Po Krkavec- domčeky- malokarpatské lazy ,sa dalo íst autom bez retazí. Odtial po ceste cca 400m peši a nástup do bežkárskej radosti na Bc bežkách ako vyšitý! :-) netreba sa dat odradiť na prvých cca 600m pri nástupe z asfalkty do terénu!

dodatok:  dnes, zajtra to bude ešte výborné!

úvod lesom je dost rozbitý, miestami tvrdý ale ked začínaju mesačné holoruby, ktoré sú v lete desivé, kvalita snehu sa uplne zmení priam na ideál v týchto dnoch celodenného mrazu, v tejto nadmorskej výške.Prepojová asfaltka smer na Jursku asfaltku je žial poctivo odhrnutá, po prvom km je však s tenkým ladovým  sneho-firnom .- staré bežky to ešte znesú ale radšej ju vynechat. Škoda- miestami tých terénnych džípov a ich stop a neukojitelnej potreby ist ihned dozerat na prikrmovanie lesnej zveri --ide temer vždy len o infantilný krycí manéver a dôvod ako si zajančit na úkor či za cenu- tvorby bežkárskej apokaplypsi. Zatial ale boli možné tvorby paraelných stôp, prípadne v strede cesty.

Comments

Nie je inej cesty, len lesne cesty kam sa auta nedostanu...

Mohol by si nakreslit mapku.

:-)  mám skusenost,že lesáci a polovníci ..sa dostanú autami všade aj na tu najnelogickejšiu cestičku. Iba singláčiky občas aj odolajú škodcom. .... mám slabý laptop a mrzne, takže mapky ani neskušam naštudovat ako sa kreslia.šiel som aj zvážnicu kde na začiatku pri Jurskej asfaltke stojí teraz zasnežený džíp /tak 3dni/ a táto zvážnička končí pred Kozím chrbtom pri križovatke s červenou a odbočkou dolu na Košariská-žltý stlpik. Určite ju poznáš. Ale najlepši sneh bol hlavne cestou dolu cez tie holoruby okolo opustenej samoty-/domu z tujami a sadom,oplotením/ a končila na asfaltke z Limbachu.Potom kusok asfaltkou cca 1km-po najnižší bod a zákrutu.Tam som odbočil do lava, znova na zvážnicu smerom k medvediemu a po kilometri odbočil do prava /je tam umelá šípka/ po zvážničke ku Krkavcu až po rampu.Tiež výborný sneh.Ako Juran iste vieš čo popisujem. Nakresli. :-) Cestou hore som však šiel od Krkavca uplne priamo hore aj po križovaní zvážnice z medvedieho, pozdlž potoka, kedže som mal aj pásy na bežkách a vyustilo to pri dákych posedoch  nad holorubom a zvážnici veducou nazad na Jursku asfaltku.