announcement-1-1534665066

Pokračovanie diskusie z príspevku Donovaly.

to nie je dojem ,ale fakt! :-)... pri uprave tratí pre psie záprahy vždy zničia akukolvek stopu vedenu na okraji, až tak že treba na okraji už vylámat haluzky a vyčistit od padlých konárov... ešte smutnejšie na tom je ,že aj mnohí, už i "vyšminkovaní"!,mašeri, kludne taktiež tieto subežné stopy popri tratiach zahladia.A to často robím paraelu v pravo vlavo , vyššie nad vyratrakovanou muldou,... nič nepomáha.

Všetko je to zložitejšie. Sám som zažil ako zamestnanci Parksnow pri Matiášovi (medzi Donovalmi a Šachtičkou) čistili trasu od napadaných stromov aby sa tam dostal ratrak. Čiže aj existencia masherov má svoje klady pre nás bežkárov. Na druhej strane som videl na Skalke ako sa jeden bežkár s bežkami v ruke boril priamo stopu, pričom ju robil nepoužiteľnou. Ja sa pohybujem hlavne na trasách ktoré nie sú upravované a oceňujem keď po takej ceste predo mnou prebehne skúter alebo LKT-čko. Musíme sa nejako naučiť tolerancii pre aktivity iných ľudí a snažiť sa dhovoriť na nejakých pravidlách hry.

Comments

bežkár s bežkami v ruke??? :-) a šlape stopu ..tak to nie je bežkár ale zamaskovaný záškodník, prípadne niekto kto je na pokraji svojich fyzických možností a bojuje o holý život.

Problém je vtom že ked sa to deje pri odmäku a v zápätí nočný mráz situácia je nezvratná a konečná...

A ten skuter ,niekedy to pomože niekedy dorazí situáciu... sám rejst stopu zo 10 krát, je poctivejšie a trvácnejsia kresba

krásnej panenskej stopy.:-)