JurSki - na Modrý kríž po starej serpentíne

Date: 
4 Dec 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unsuitable
Type: 
variable conditions
Age: 
new
Wetness: 
moist
Snow at 250 m: 
10.00 (cm)
Snow at 500 m: 
30.00 (cm)
Trip Length: 
5.14 km

Z Jozefkovho údolia (tzv. Majáles) vedie popri skok. mostíkoch, križujúc 2x zjazdovku perfektná mierne stúpajúca cesta, úplne bez koľají od áut. Stará bežkárska trasa na Modrý kríž. Teraz ešte celá zjazdná z parkoviska pri jazierku.

Treba si dať pozor v okolí zákruty blízko hradu Biely kameň - cesta vedie v ryhe, kde sa vyskytujú kamene.

Nad 350mnm snežilo, na parkovisku dole 3C, hore v 400 cca 0C. Super podmienky.

Comments

nelepilo ?

Nie, nelepil sa. Možno nad 400mnm, nebol som vo vysokohorských polohách. Výrazne sa oteplilo, čo cítiť zatiaľ len na nížine.

dik, my dnes na cca kote 400m.n.m. poobede lepilo

Mozte mi prosim poradit ako robite mapu? Ste pocas trasy na mobilnych datach alebo ste off? Cez aky program dakuj pekne Andy

Andy, sprava bola vytvorena v nasej aplikacii Na bezky! Mame ju pre Android aj iPhone. Link na jej stiahnutie najdete v menu (Apky).

Presne tak, v aplikácii. Človek nemusí riešiť hodinky, uploady atď.. Pracuje mi v pohode keď ju mám v bunde otvorenom hornom vrecku.  A práve možno aj preto bude mať aplikácia chvíľu pauzu, lebo telefón ostal podvečer vonku v snehu:

Vypadol mi niekde na červenou vyznačenom úseku, pri nezmyselnej skratke zapráskanou dolinou bez cesty.....  Asi si treba kúpiť ten nosič na rameno.

A nasiel sa mobil nakoniec? Ptedavaju nieco na rameno ako to vyzera? Raz som videl nieco navysielacku pripadne mobil ale malo to upon cez dve plecia.

Nasiel, nocne patranie bolo neuspesne, az denne.

Predavaju, na rameno

To je dobre ze da nasiel kde da to da kupiy na rameno dakujem xa odpoved