announcement-1-1534665066

Môj obľúbený okruh: Rampa (na modrej značke, cca 600m za cintorínom) - Hubalová - Čermáková lúka - rampa.

Okruh má cca 5,5 km a vedie až po rázcestie Hubalová po modrej tur.značke, po asfaltke, popri plote obory. Je to zhruba 1/2h. Na Hubalovej je posedenie, príjemné miesto na oddych, na záhoráckej strane asi 50m je v jarku schovaná skvelá studnička. Kto má chuť, može si z Hubalovej vyraziť cez oboru popri starom huncokárskom "Panskom dome" až na Skalku a späť, čo je dokopy cca hodinka. Táto trasa je veľmi príjemná, prakticky po vrstevnici, stretnete tu veľmi málo ľudí a veľa zveri.

Z Hubalovej smerom na "Čermáčku" je veľmi mierne stúpanie až po sedlo (cca 620m) medzi Modranskou Babou (642m) a Gajdošom (650m). Orientačným bodom sú tu 2 vysoké osamelé stromy. Tu odporúčam zastaviť a vyjsť smerom na Gajdoš (akoby späť, stačí 50m) a otvorí sa vám nádherný výhľad na Skalnatú (704m). Minulý rok som tu videl zvláštny atmosferický úkaz - 2 Slnká.

Úsek Hubalová - Čermáčka trvá max. 40 min (aj s fotením a hltom čaju v sedle). Čermáčku asi zvlášť predstavovať netreba, len krátko: 4 posedenia, 2 hojdačky, možnosti na opekanie, kadibúdka, v altánku veľa užitočných vecí, napr. karimatka pod zadok a pod. a fantastická studnička s mimoriadne kvalitnou vodou! Prosím, udržujme tu čistotu.

Z Čermákovej lúky k rampe je to po zvážnici max 15 min a na jednom mieste je to príjemný adrenalín.

Všetkým bežkárom prajem krásne výlety a radosť z pohybu :)

V prílohe fotky zo soboty 02.dec.2017