wechsel panoramaloipe St.Corona

Date: 
29 Jan 2014
Country: 
Austria
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
excellent
Type: 
packed powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 750 m: 
25.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
35.00 (cm)

Pohorie wechsel je už všeobecne známe a najdostupnejsie pre Bratislavu a okolie, na úžasné bežkárske podmienky. 1:45 jazdy po dialnici z Ba ,smerom na Graz. V mestečku Aspang odbočit do údolia pod Wechselom na Kirchberg am Wechsel,dalej na osadu Molz.Cesta do sedla výborne upravená posypaná kamienkami,dalo sa autom hore aj  bez reťazí.


Miestny ,už aj dochodcovia, maju elegentné oku lahodiace korčulovanie už priam geneticky dané. My sním očividne bojujeme. :-) Prešli sme useky - Steierberger schwaig-Dreiländereck-Mariensee schwaig /horská chatka/-až po zjazdovky nad Mariensee.Usek Mariensee schwaig/chata/-Mariensee Bergstation su zatial oficiálne uzavreté,zrejme pre dve malé useky kde su kamienky,ale inak je trat výborná aj v tomto useku./spevnená ratrakovou úpravou/ Sneh užasný, stlačený prach ,teplota -9C.


Včera práve nastali po viac dńovom výdatnejšom snežení, nie takom platonickom ako máme teraz žial na vačšine uzemia Slovenska. Ešte aj toto nám slovači Hoch-europania odoprieraju, musíme konečne obsadit ten dispečing čo to reguluje.... a aj cenu masla dostaneme hádam na tu nemeckú uroven 1,00€ za 250g!! :-) alebo oleja 1,19€/l Ale naši Hoch-zástupcovia, žial, v tomto snaživo kolaboruju s okupantmi a nechránia ubohú slovač.:-(, :-)  Benzín včera v Neusiedli stál 1,24€/l !!! 


Takže je to tam naozaj teraz famozne.Vstup na trate pre nás žial vysoké 6€ ,ale ked si dáte na horskej chate na štarte polievku za 2,8€ ,tak vám 1€ odpíšu ako gutschein /po predložení tratového lístka/. O trate sa staraju naozaj s velkým citom pre poveternostné podmienky.Sú krásne široké na korčulovanie a po oboch krajoch je strojová stopa na klasiku.


Fotky skusim počas dńa doplnit. 


 


 

Comments

Moja "profesionálna" deformácia nepustí a preto som si vyhľadal mapku tratí. Pod ňou je aj tabuľka s ich dĺžkami, aj keď niektoré vyzerajú podozrivo, napríklad trať č. 7 sa nezdá byť na mape dva krát tak dlhá ako trať č. 6.

Nechce sa mi vyhľadávať - má niekto predstavu čo v oblasti stojí nocľah (nemusí mať masážnu sprchu alebo vaňu ;-) ) prípadne máte aj nejaké konkrétne tipy?

 

vygugli Kampsteiner schweig ,cesta autom hore ,pre istotu s retazami na nu možná po dojednaní ubytka.Ubytko vraj cca 30€ s raňajkami.


Chata je vo výške cca 1350mnm.Velmi príjemný rodinný podnik a ludkovia.Niekde som zahliadol že pri ubytku je dokonca vstup na trate grátis.Ale to si over.

Ad trate) Uvadzanych 100 km trati je iba marketingovy tah. Jedine, ak pocitaju trasy tam aj spat. Vsetky trasy sa daju bez problemov prejst za 3 dni, pritom vacsina z nich nie je zokruhovana, takze sa treba vracat po tej istej.

neviem neposudzoval som to. Trate sa tiahnu aj opačným smerom až na Siemering.


Prípadne za optimálnych podmienok sa dá prejst aj  na opačnu stranu Hochwechselu cca 1750mn vysokého a bočný výbežok hrebena z jeho vrcholu smerom na juh je dalsia siet bežkárskych tratí okolo Roibl Kreuz Hutte /presny názov mi vypadol/ a tzv Joglandu. Nad mestečkom Monichwald.Tým pádom akčný rádius by Ti mohol narást dost výrazne. :-)