K úvahám o bežkovaní na Donovaloch

Reakcia na komentáre pod správou Donovaly-Šachtičky.

dpeter, použijem výrok B. Clintona - I feel your pain (cítim/zdieľam tvoju bolesť). Nemyslím si že to čo píšem nižšie by nejako odporovalo tvojim komentárom, snáď to však poskytne ďalšiu perspektívu na ten istý problém, ktorý je podľa mňa v konečnom dôsledku spôsobený neochotou občanov angažovať sa vo veciach verejných.

Osobne vidím takmer nulové šance že by sa "autority" sami od seba jedného dňa rozhodli že nám začnú vytvárať podmienky na bežkovanie. Obávam sa, že jediný spôsob ako veci zmeniť je tlak zdola. Práve preto bolo založené aj o.z. SK v pohybe a jeho iniciatívy. Našim cieľom je vytvoriť čo najpočetnejšiu organizáciu bežkárov, ktorá si bude presadzovať svoje ciele. Napríklad sezónne pasy združenia v podobe visačiek nie sú len o peňažnej podpore projektu Stopa, ale aj výrazom ochoty poskytnúť hlas, ak tento bude potrebný pri formulovaní a následnom presadzovaní plánov na rozvoj bežkovania. Túto sezónu sme visačiek doteraz predali stále menej ako sme plánovali (aj kvôli biede zo snehom..), ale aj tak ich bolo 3x viac ako sezónu minulú. Podpisy pod malokarpatskú petíciu majú podobnú funkciu. Je povzbudzujúce že za pár dní a v podstate jarnom počasí ktoré nepraje návštevnosti portálov sme ich už získali viac ako sto, ale na to aby sme boli počutí a počúvaní ich budeme potrebovať viac. Technologický pokrok (internet, atď...) je však veľké plus pre orgaizovanie komunít a formulovanie spoločných zámerov a preto som optimista. Koniec koncov, ak by nebolo internetu tak by nebol ani tento portál a teda ani šanca na organizovanie nejakej celoslovenskej bežkárskej platformy.

Comments

..pekne si to napísal.:-)  


No kým nebude politická vôla /ako poeticky si vravievajú tam hore/.. a neprecitnú z opojenia, ako lahko sa podniká zo socialistických zásob a našej dedovizne - /ako najlukratívnejšej komodite/, ktorá ich tak zmiatla, že si myslia--... že netreba vyrábat,netreba vytvárat nadhodnotu,že svet je perpetum mobile a neplatí zákon zachovania energie,že stačí iba špekulovat a skrývat sa za pojem trhové hospodárstvo bez akéhokolvek podloženia ceniny zlatom -prácou a tvorením nadhodnoty- ......ani tlak zdola nepomôže a všetko je len bublina, ktorá praskne.Bez mudreho gazdu ani štát neprežije ani bežkárska stopa.   Kozel v záhrade vyžerie všetko do tla. Toš, enem nescem byt moooc múdry,ale néécoo tu prosce, sprosce nesedí. :-)