Smrekovica

Date: 
1 Mar 2014
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
limited
Type: 
variable conditions
Age: 
new
Wetness: 
moist
Snow above 1000 m: 
40.00 (cm)

Po skvelých správach pre bežkárov sme aj my boli okúsiť zimu na bežkách vo Veľkej Fatre, a dobre sme urobili. Cesta na Smrekovicu je zjazdná aj bez reťazí (ako si kto trúfa, ale ide to aj bez nich). V Podsuchej nie sú známky po snehu, kdežto na Smrekovici -Vojenskej zotavovni je cca 40-60 cm snehu... Šli sme trasu: Voj. zotavovna - hotel Smrekovica - sedlo pod Skalnou Alpou - neznáma kóta - z nej zaujímavý zjazd cez les - potom smer na kótu Smrekovica (1530 mnm). Smerom na kótu Smrekovica rozprávkové podmienky, napriek tomu, že sneh bol ťažší a teplota nad nulou.. Hĺbka snehu cca 40, miestami 60 cm, pod stromami miestami iba 10 cm. 

Na starom snehu bola dnes - v sobotu 1.3. 2014 - nová 10 cm perina. Viac-menej celé okolie Smrekovice je počmárané od bežkárov, aj smerom na Malú Smrekovicu - Jánošíkovú kolkáreň, a pravdepodobne aj na Šiprúň, ale tam sme už nezašli.

Po ceste na Smrekovicu sme stretli aj jedného skialpinistu, ktorý pri pohľade na bežkárov to vzdal a otočil sa;)

Podmienky vhodné aj pre skialpizmus, v sedle pod Skalnou Alpou sfúkaný sneh, trčala tráva, ale mäkký povrch, minimálne hore zjazdné.  

Comments

Je to tam super a aj ja som vysla az na Smrekovicu a dole zlyžovanie bolo super. A to som kandidátka na výmenu bedrového klbu a mam lyže s voľonou patou :)

stopy /aj na kotu Smrekovica/ sme prerážali cez tvrdu korku minulý víkend víkend a pekne vytvrdla vo vyjazdených obrysoch.Naštastie po snežení uplne nazanikla lebo prišli další nadšenci a tým ju prirodzene ošetrili, super! :-)


Tu zvyknu byt snehové podmeienky často až do Velkej Noci.Ak to stvrdne je celkom fajn ked máte pre istotu ajsialp-pásy na bežky a dá sa šantit temer všade okolo.