Smrekovica-Skalná Alpa-Granit

Date: 
10 Mar 2014
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unknown
Type: 
variable conditions
Age: 
old
Wetness: 
dry
Snow above 1000 m: 
40.00 (cm)

Poobede sa cez víkend v mäkšom snehu dali prerážat výraznejšie stopy ktoré sa v doobedných hodinách po nočnom premrznutí dali velmi dobre vychutnat.Odporúčam doobedné bežkovanie,poobede sa zbytočne ničí stopa ale je to dost premenlivé ,podla natočenia svahov k slnku.Boli vynikajuce useky a výrazne makšie.Treba vediet kade a vychytat si to.Stále sa však v tejto oblasti dá velmi vytešit.Hlbka snehu od 20 do 60cm podla uhla dopadu lúčov.Nad 1350mnm proste stále krásne podmienky.


Brázdili sme varianty Vojenská zotavovna Granit - hotel Smrekovica - dolná stanička zjazdovky- luky nad hotelom Smrekovica


zvážnica na luky smerom na kotu Smrekovica a hreben Smrekovice


viac vidiet na fotkách


 

Comments

..my sme isli veru poobede, aj tak bolo vyborne. Aj po trave par desiatok metrov smerom na sedlo pod Skalnou Alpou, jarne bezky ako maju byt.. Stretli sme jedneho Cecha na bezkach, isiel vlastne cely hreben..od Kriznej az po Ruzomberok na bezkach.. nuz Cesi..:) Ale hore vo Fatre sa priateli vedno zima aj jar.. chodte sa presvedcit:)

[[wysiwyg_imageupload:104:]]

 

 :-)))  ..no ved práve??? :-)))  ..ale prečo ste si nevychutnali náprotivnú stranu dolinky pod Skalnou Alpou.Museli ste vidiet že ľavá strana kotlinky mala dobrých 50cm držiaceho firnu s vrstvičkov rekryštalizovaného prašanu  až do sedla. :-) Alebo aj kusok vyššie nad Vami medzi stromami a kosovkou cca o 30m vyššie -hrebenom Skalnej Alpy, tam bolo tiež 50cm. :-).... a vychutnat sa dal aj zjazd až dolu k chate.   Proste ste ortodoxný šlapúni červenej  hrebenovej varianty. :-)


Táto Vaša slnečná strana vyzerala naozaj jarne. :-) ...Východná až JV strana má totiž celý deň slnko a najmenej snehu.


Pohlad na Rakytov vyzerá zo Skalnej Alpy ako snežná hora ,kým pohlad z Revúc nemá ani náznak snehu a vidno už povestnu zelenu čiapku Rakytova z kosodreviny. :-)

[[wysiwyg_imageupload:105:height=216,width=368]]


 


Foto z luk Smrekovice na Skalnu Alpu a usek ktorý ste išli. Fotka je z nedele cca o 13 hodine. :-)


Kusok nad Vami bolo snehu medzi smrekmi na mraky. Ale trávou to ide istejšie. :-)  Išli ste zrejme tadial v podstate v tej istej dobe. 

pridal som fotky  /posledné dve/ zo zhruba toho istého času ako ste šli hore do sedla. Vlavo kotlinky vidno vela ,vela snehu .. a pod Vami tráva. :-) 

..jasne ze sme isli aj po snehu, nielen zehlili fatransku travu;) dokonca sa dalo aj zakorculovat, ci dat si preteky v obrovskom slalome.. ci sa len tak pozerat na mesiac s Krivanom.

Smrekovica je famozna na bezky. tymto dakujem dPetrovi za objav ...inac by bola Smrekovica v ´bezkarskom tieni´ Kremnickych vrchov este roky:)

 

[[wysiwyg_imageupload:108:]]

[[wysiwyg_imageupload:107:]]