Kremničania sa dohovorili o úprave tratí v nadchádzajúcej sezóne

Úprava bežeckých tratí na Skalke pri Kremnici je každoročne organizovaná v spolupráci so subjektmi, ktoré disponujú potrebným zariadením. Aj tento rok sa na úprave tratí budú podieľať Skalka aréna, s.r.o., Mestský klub lyžiarov, TJ Biela Stopa a Cyklo – Santé Kremnica. O spolupráci sa mesto dohodlo na stretnutí 20. septembra.

Ako skonštatovala riaditeľka Kultúrneho a informačného centra Kremnica Zuzana Tileschová, v roku 2015 sa z rozpočtu KIC použilo na úpravu bežeckých tratí 4 637 €. V roku 2016 bolo čerpanie 4 154 €. V roku 2015 bol zavedený systém nálepiek ako doplnkový zdroj financovania úpravy tratí. V rokoch 2015 a 2016 činil príjem z nálepiek 4 350 €. Z tejto položky sa čerpalo len na samotnú výrobu nálepiek a hologramov 417,70 €, z príspevkov je momentálne k dispozícii 3 932,28 €.
Predbežne sa na stretnutí dohodli všetky zúčastnené strany na zimnej spolupráci. Skalka aréna a MKL, tak ako v minulosti, poskytnú ratrak, TJ Biela Stopa a Cyklo – Santé pomôžu adaptérom a skútrami.
“V prvom rade chcem poďakovať všetkým zúčastneným za predchádzajúcu sezónu a verím, že naša spolupráca bude v podobnom duchu pokračovať aj počas nadchádzajúcej zimy,” vyjadrila sa koordinátorka úpravy bežeckých tratí a zástupkyňa primátora Kremnica Iveta Ceferová. “Našim cieľom je v prvom rade dosiahnuť, aby mali turisti na Skalke čo najlepšie podmienky na bežecké lyžovanie,” dodala.
Pred zimnou sezónou je potrebné očistiť trate od naplavených kameňov a od konárov. Preto sa 8. a 15. októbra budú na Skalke konať brigády: „Budeme veľmi radi za každú pomocnú ruku. Kto má čas a chuť prísť pomôcť, stretnite sa s nami v určené soboty o 9.30 pri Relax centre,“ pozýva Iveta Ceferová.
Prispieť na úpravu bežeckých tratí v zimnom období môžu aj fyzické osoby či podnikatelia kúpou nálepiek v hodnote 5€, 10€, 20€, 50€ a 100€. Nálepky je možné zakúpiť v Kultúrnom a informačnom centre celoročne, v Relax centre na Skalke, v chate Hostinec, v predajni Cyklo – Santé, v rozhodcovskej veži MKL a v hoteli Minciar počas zimnej sezóny.

Veronika Chrienová

Tento článok bol pôvodne zverejnený na stránke kremnica.sk. Tu ho publikujeme na základe povolenia v plnom znení bez úprav. Do pozornosti dávame výzvu na brigádu, ktorá sa uskutoční 8 a 15 októbra. Naše združenie za odpracované hodiny prizná body.

foto: Ivan Petráš, Biela stopa

Comments

Treba si priniest vlastne rukavice/naradie/ine pomocky? Do kolkej sa bude na udrzbe trati robit? (do zotmenia?)

Netusim, ale optam sa. Ja by som sa tiez mohol zucastnit. Pojdem cez Zvolen a ak by nas bolo viac, mohli by sme sa zviezt spolu.

Citujem z prispevku na FB stranke Biela Stopa Kremnica:

Pre všetkých nadšencov bežeckého lyžovania, a turistických tratí v Kremnických vrchoch...

15.10.2016, už túto sobotu bude brigáda na tratiach Severného okruhu. Budeme vypilovať náletové dreviny, odhadzovať kamene a skaly z trate.
Kedy? 15.10.2016
Kde sa stretneme? o 9,00 h pred garážou BS na Skalke (oproti vstupu do Relaxu)
Čo si doniesť? rukavice a chuť niečo urobiť
Kde budeme pracovať? Severný okruh, podľa počtu brigádnikov, Václavák, Kordícke sedlo, Stredná zvážnica, Tabla
Strava? každý zo svojho batohu, ideme robiť nie jesť
Doprava? Zo Skalky na pracoviská, Polaris BS+vozík
Dokedy? pokiaľ neurobíme kus roboty


...