Lamač - Kačín

Date: 
16 Jan 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
excellent
Type: 
packed powder
Age: 
unknown
Wetness: 
dry
Snow at 500 m: 
10.00 (cm)

Išiel som po asfaltke z Lamača cez Klanec na Kačín. Podmienky výborné aj na klasiku aj na korčuľovanie. Stopa je však často pošliapaná pešiakmi. Po asfaltke sa dá výborne korčuľovať na celej trase a ak to nerozryjú lesníci, tak nás čaká týždeň ideálnych podmienok.

Comments

Dobry den, dakujem Vam za prispevok, chcela by som sa opytat, kde presne v Lamaci ste zacinali?

Dakujem

Az prilis optimisticke hodnotenie od Romana.

Bol som tu trasu a aj dalej v nedelu 15.jan a moje hodnotenie podmienok je:

OBMEDZENE

Snehu bolo mimo cesty sotva 7-8cm, v lese nestacil ani na prikrytie padnutych haluzi, na ceste bol sneh uslapany na 1-2cm (na klasiku bez stopy narocne a na skate prilis ladove). Stopa na useku Klanec-Kacin bola asi na polovici useku zalostne stiesnena popri asfaltke a asi len na 1/5  sla lesom neposlapana pesimi. Zvysok useku na lesnych chodnikoch bez stopy uslapany pesimi. 

Zo starymi bezkami kde vam neni luto sklznice a ak mate radost aj z biednej alebo ziadnej stopy sa celkom da.

Skusil som ist dalej smer Maly Slavin, bola tam prejdena stopa, ale lesna cesta je od Kacina asi posypana strkom, kazdy druhy krok som citil kamen tak som to po par metroch vzdal.

Pre Chicky22: Cesta na Klanec, buď za Piťom prvá odbočka doľava alebo ísť ďalej hore, na T križovatke doľava k altánku.

Na upresnenie.. áno súhlasím, stopa na klasiku nie je ideálna, to pri takej výške snehu ani nie je možné. Vzhľadom na veľký počet chodcov v tomto úseku to asi ani nikto neočakáva. V týždni je peších málo, zato bežkári chodia a stopu postupne vylepšujú.

Na skate sú ale podmienky podľa mňa výborné, pod paličkami síce cítiť asfalt, ale cesta je rovná bez vyjazdených koľají od áut (aspoň zatiaľ). Takéto podmienky na skate tu už dlho neboli. Zajtra idem zase, tak dám potom info.