Zochova chata - Kamzík

Date: 
22 Jan 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unsuitable
Type: 
packed powder
Age: 
old
Wetness: 
dry
Snow at 250 m: 
0.00 (cm)
Snow at 500 m: 
15.00 (cm)
Trip Length: 
36.43 km

Zoška - Čermák, dobré bežkovanie. Sedlo pod Skalnatou až pod Sedlo Javorina dobré i keď posledných pár desiatok metrov zjazdu pod „čertové“ aj iskry lietali. Zjazd hornou traverzou Čmeľka obmedzený...Dolná traverza je odhrnutá až na makadam, dá sa veľmi obmedzene krajom prejsť, ale radšej som v zjazde aj vyzul...je tam aj málo snehu, dohora by to krajom asi šlo. Baba-BK dobré bežkovanie, ale koniec zjazdu s pod Malého Javorníka k BK odhrnuté a rozbité.... Asfaltka z BK na Spariská odhrnutá neposypaná, ešte zjazdná s obmedzeniami. Od Sparísk po červenej dobré-obmedzené, trčia už kamene. Päťbojársky ešte prejazdný-obmedzene až po vyústenie na "U"cestu na Kamzík, zvyšok zjazdný lesom radšej už iba smerom hore.

Comments

Pekný výkon zo Zošky až na Kamzík, škoda tej odhrnutej dolnej traverzy pod Čmeľkom a tej záverečnej časti,  ak sa dočkám ešte jedného sneženia bez roztopenia podkladu pôjdem túto trasu aj ja. Oveľa lepšia trasa je z Čermákovej lúky do Obory, kde je až na krátky vstupný úsek do Obory dostatok snehu a neporušená stopa (stav zo soboty).

Snáď ešte niečo pripadne. Asfaltka bude po jednom plusovom popoludní bez snehu.. kritická časť je najmä od Červeného kríža cez Zbojníčku až po Výpalenisko.

Obora smerom do s. Skalka a potom ďalej až na Sklenú hutu?

Zo Sedla Skalka je urobená stopa ďalej cez Oboru, údajne sa dá dôjsť na Sklenú Hutu, my sme to ale otočili asi 15 minut za sedlom Skalka a vrátili sa na Zochovu chatu.