Kordícka zvážnica

Date: 
7 Dec 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
limited
Type: 
packed powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 750 m: 
50.00 (cm)

Ahojte. Dnes poobede som bol prvý krát v nastávajúcej sezóne pozdraviť Kordícku zvážnicu a veru mi dala dobre zabrať na začiatok sezóny :) Myslel som si že korčulovať sa bude dať bez problémov, ale nebolo tomu tak. Veľké trápenie od spodu až po búdu (ďalej som pre krátkosť času nešiel = ale aj za búdou bol terén rovnaký)

Stopa síce asi bola natiahnutá dávnejšie, ale aktuálne už nie je na celom úseku v najlepšom stave - aj keď stále sa dá dobre využiť.

@ Jarko

Parádnu odbočku do dediny ste vyrobili v spodnej časti (tak daleko som sa na brigáde s vami nedopracoval)

Snehu je habadej, ale je stále mäkký a sypký a aj trať bola posledne upravovaná asi pár dní dozadu. Navrchu je v spodnej časti zvážnice cca 3cm sypkého (nového?) snehu, vo vyššej časti zvážnice tak do 10cm aj s jemnou krustou! a v tom sa priatelia korčuluje dosť ťažko :)

Do najbližšej úpravy (dúfajme ťažším mechanizmom) tam teda iné ako stopové bežkovanie neodporúčam. Skate len pre tých čo sa radi trápia :)

Comments

Rudo ,dik za info,zajtra idem hore a teraz som sa rozhodol ,že dám prvý krát Korddícku zvážnicu a vyjdem do kordíckeho sedla a smer Skalka okolo Tunelu a ak je upravený Južný okruh tak ho dám a cez Hostinec na Králiky.Jozef

Jozko - rado sa stalo. Som rad ze pomoze. Aspon scasti budes vediet co ta caka. Od Sedla to uz bude asi velka parada. Snad aj pocasie bude ok a dufam ze bude snezit nie prsat. Pekny vylet prajem ;)

Jarko dakujem za info aj za snahu celeho timu Obcianskeho Zdruzenia Kordicky Hrebenak. Keby ste sa tomu nevenovali bolo by to neporovnatelne horsie - takze VELKA VDAKA! a verim ze aj chut vydrzi ;)

Isto nie vzdy idu veci podla predstav, ale pocit z dobre vykonanej prace je niekedy na nezaplatenie a ked ju ocenia desiatky, mozno stovky dalsi ludi tak to je potom isto parada. Verim ze aspon cast z nich posle aj nejake dukaty vasmu OZ.

To ked pocuvam/citam, ze na akom principe funguje úprava/starostlivosť o trate a navyse ludia ktori sa o ne staraju to robia za palivo ci dokonca minaju vlastne prostriedky na opravy strojoveho vybavenia, pripadne startuju upravu o 3tej rano a pod, tak mi ostava rozum stat. Dufam ze sa podmienky v tejto oblati budu rychlym tempom zlepsovat.

Neviem ako je to s financovanim jednotlivych oblasti bezkarmi.Minulu sezonu som kupoval nalepku na Hostinci (neviem nazov).Dostat ich v roznych nominalnych hodnotach a ak sa nemylim (ak hej - tak ma oprav), prostriedky vyzbierane ich predajom maju sluzit prave uprave trati na Kremnickej strane. A co sa deje na bystrickej strane? Kazdy na vlastnu päsť / za vlastné prostriedky a pomôž si ako vieš? Funguje nejaká spolupráca Mesto (športbb?) - ubytovacie prevádzky/rekreačné strediská/športové obchody - Občianske združenia (ako OZ Kordicky Hrebenák) a pod? Predpokladám že od štátu žiadne prostriedky poskytované nie sú?

Mohli by ste napr.ako OZ skúsiť umiestniť na parkovisku (teda začiatku Kordíckej zvážnice) oznam s krátkou info kto ste a čo robíte a poprosiť o dobrovoľný príspevok za využitie upravenej zvážnice? Bolo by to možné alebo by ste sa dopustili nejakého protiprávneho konania?

+ nejakú malú plechovú pokladničku na mince (dobre priepevnenú) ktorú by ste na konci dňa vyprázdnili príp.odmontovali? Keby každý hodil len 20 centov,myslím že pár eur by sa tam (hlavne cez víkendy) našlo a či už by ste to využili na palivo, prípadne po čase na kúpu/opravy - potešilo a pomohlo by.