Skalka - Hostinec *HD Video*

Date: 
10 Dec 2017
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
good
Type: 
unknown type
Age: 
unknown
Wetness: 
unknown

Zajtra sa pravdepodobne podrobím drobnému chir. zákroku, ten mi však 3 týždne nedovolí fyzicky sa namáhať. V sobotu som bol hrať hokej a bežky aj kvôli počasiu som volil na dnes. Chcel som sa ešte posledný krát v tomto roku trochu prevetrať. A veruže aj prevetral. Na Skalke bolo čerstvo. Vzal som si nové bežky so šupinami a fotochromatické okuliare, že ich vyskúšam. Majú takú funkciu, že sa dokažu v rámci slnečného okuliarového indexu stmievať alebo naopak, to podľa intenzity žiarenia. Moje maju rozsah kategórie 1-3. Je to dobrá vec. Minulý týždeň som si vzal na Javorníky staré bežky "kameňovky" lebo som nevedel, koľko tam môže byť snehu ale na Skalku som vzal nové bežky. Maju šupiny ale na dnešnom snehu "nepracovali" podľa predstáv. Viac im vyhovuje, keď je sneh vlhší. Musel som ich trochu premazať. V stúpaniach som všetko držal v rukách a takto by som daľeko nedošiel. Mazal som modrým SWIX -1 °C/-7°C. Stopa bola strojom upravená až po Hostinec.

Akurát, že na veľa úsekoch bola vyjazdená do korýtka a keď som nebol v stope, tak ma podšmykávalo na dno (viď obrázok). Bolo to trochu nepríjemné. V okoli vysielača fúkalo ale daľej vietor ustával a ako sa blížilo poludnie, mizli aj oblaky. Dnes bolo veľa bežkárov (plné parkovisko) a bolo treba sa vyhýbať. Boli aj psy. Tie, ktoré nie sú cvičené, radi vedia fajne vbehnúť akurát pod nohy. Dnes som bol na Skalke aj s rodinou ale zvyšok bol na zjazdovkách. GPX súbor neviem dnes poskytnúť lebo ešte v aute som na parkovisku zistil, že sa mi vybil mobil.

kraťasyĎaľšia vec, ktorú som už asi 5x skúšal sú krátke zateplené nohavice, ktoré majú po bokoch zipsy a teda sa dajú okamžite obliecť alebo zhodiť a dať do batoha. Môžem vrelo odporúčiť.

Ak sa vám môj príspevok pozdával ako užitočný resp. inak nápomocný, vopred poďakujem za kladné hodnotenie ⭐⭐⭐⭐⭐


 VIDEO Z VÝJAZDU (6:15)