Brestová - Malachovská zvážnica - Hostinec

Date: 
9 Jan 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
unknown
Type: 
loose granular
Age: 
old
Wetness: 
moist
Snow above 1000 m: 
35.00 (cm)
Trip Length: 
20.63 km

Pod Brestovou (960) na J a JV svahoch už snehu pomenej, ale na svahoch orientovaných na S a Z snehu dosť aj v nižších polohách. Nad 1000 m snehu rýchlo pribúda a na hrebeni ho je aj zo 40 cm. Dnes som skúsil novú trasu z Brestovej smerom k prepadlisku na Malachovskej zvážnici. Okrem jedného miesta kde trase vedie v dĺžke asi 50 m po lesnom chodníku som sa pohyboval na lesnej ceste, ktorá navyše nikde nebola veľmi strmá a v dnešnom snehu tam nebolo na väčšine trasy treba ani pluhovať. Od Prepadliska až po Hostinec kde som opustil upravované trate sú podmienky výborné pre oba štýly. Od Hostinca po značenej tur. trase na Brestovú sa sneh trochu prebáral a mal tvrdší povrch, ale vzhľadom na to že je to dolu kopcom som sa pohyboval pomerne rýchlo.

Cesta na Brestovú je prejazdná aj bez reťazí.

Comments

Hmmm, zaujimava 'back-country' trasa :) Teraz aspon (priblizne) viem kam vedie odbocka z Malachovskej zvaznice (pri Ortutoch) ako si zachytil na foto. Vdaka

Skoda toho miesta kde je prerusena cesta. Ak by tadial presla rolba, nemusel by sa roman. vracat po tej istej trase od prepadliska, ale by vybehol na 3 krize. Mozno by sa toto miesto dalo opravit lahsie ako prepadlisko, kedze je tam (na pohlad) pevna skala a do nej by sa dali ukotvit piloty. Ale asi to bude podobny problem ako na prepadlisku.

Toto myslis ako teoreticku uvahu keby nebolo prepadlisko a Roman by s ratrakom vedel opat zajst az po Horne Prsany. Tak si to myslel?

Lebo ta odbocka z malachovskej zvaznice je az za prepadliskom (cca300m nizsie smerom na Prsany), cez ktore ziadna technika neprejde (mozno tak 'prazdny' skuter s odvaznym majitelom)

urobil som chybu v uvahe. Zabudol som ze prepadlisko je nad altankom* :-)

* a to som tam predvcerom bol! Uzasne.