SVRBICKÁ SNEŽNÁ STOPA 2018-hlavná trasa

Date: 
15 Jan 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
limited
Free style: 
unsuitable
Type: 
windblown
Age: 
new
Wetness: 
dry
Trip Length: 
9.32 km

Včera,t.j.v pondelok 15.1.som bol skontrolovať stav hlavnej 10 km trate podujatia Svrbická snežná stopa,ktoré pripravujeme na 27.1.2018 a o ktorom sa môžete viac dočítať v rubrike Podujatia.

I keď podľa predpovede počasia malo byť celý deň slnečno, nastalo sa tak a slniečko nebolo vôbec vidieť. Velká oblačnosť,ale viditelnosť uspokojiva, mierne veterno a v teplote sa predpoveď splnila, pohybovala sa tak okolo             -5 stupnov celzia.

Trasa je vedené okruhovo so štartom a cieľom pri vykrývači ORANGE a vedie najskôr poľom, kde križuje cestu Svrbice-Orešany( smer Hlohovec) a pokračuje poliami, najskôr povedľa poľnej cesty, potom opäť poľom  s vyhliadkou na Horné Otrokovce a okrajom lesa a lesným priesekom na lesnú cestu až na križovatku lesných ciest  ČERVENÁ HLINA ( 313 m.n.m), kde je umiestnená informačná tabuľa a smerovník cyklotrasy.                                                  Odtiaľ trasa vedie červeno značeným turistickým chodníkom lesnou cestou hore až ku poľovníckemu krmítku, neskôr neznačenou lesnou cestou , priesekom a krátkou cestičkou na vrcholovú lúku SVRBICKEJ PLEŠINY (369 m.n.m), kde okolo lesného výbežku vedie na jej najvyšší bod pri poľovníckom posede s najkrajšou panoramatickou vyhliadkou od  Nitrianského Zoboru ( 587 m.n.m) až po Považsko - Inovecký Marhát (748 m.n.m) s kostolíkom sv. Juraja.                Odtiaľ trasa vedie naspäť lúkou do lesa na inú lesnú cestu, po ktorej dole až von z lesa a krížom  cez pole až ku križovaniu cesty Svrbice-Ratnovce(smer Piešťany), potom okolo firmy Jelko a hore okrajom lesa a lesnou cestou na pole, kde oblúkom a priamo úbočím Starého vrchu do cieľa.

Trať je vybudovaná špecialne pre tohtoročné podujatie. Autorom je Ladislav Beleščák. Ak sa nezmení termín podujatia, alebo podujatie nezruší, tak trasa bude vyznačená a sprístupnená účastníkom podujatia v sobotu 27.1.2018. Stopa bude upravená v rámci možnosti snehových podmienok.Ak budú vyhovujúce, tak úseky, ktoré vedú poliami budú strojovo upravené a ostatné prešliapané.O aktualnom stave na trati budem informovať touto cestou.Trasa je schválená na jeden týždeň a tak značenie bude pre záujemcov, ktorí sa podujatia z nejakých dôvodov nezúčastnia ponechané do soboty 3.2.2018 vrátane.

Aktuálny stav snehovej pokrývky na trati pondelok 15.01.2018:                                                                              Na celom okruhu je napadaná od nedele vrstva čerstvého snehu. Prachový sneh je hlavne na poliach rozfúkaný vetrom a tak rovnomerná vrstva chýba, najmä na nižšie položenej časti trate, kde sa hrúbka pohybuje medzi 2 až 5 cm snehu.Trať nie je v týchto úsekoch zjazdná. V lesnatej časti sa už nachádza súvislejšia vrstva, obmedzene zjazdná a najvyššie položené úseky majú súvislu pokrývku 5 až 10 cm snehu a sú zjazdné.Prikladám zopár aktuálnych fotografií.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Dobry den,

Fotky je lepsie pridavat k spravam nie ako pripojene subory, ale pouzitim na to urceneho mechanizmu vo formulari. Na pripojenom obrazku som vyznacil cervenym obdlznikom miesto, kde je mozne obrazok pridat. Ak mate viac obrazkov tak treba kliknut na tlacidlo Pridat dalsi a toto opakovat tolko krat, kolko mate obrazkov.

Prilozene subory sa totiz nezobrazuju na stranke a je ich treba pracne stahovat na pocitac aby si ich clovek mohol pozriet, co vela ludi odradi.

Pekný deň,

Ďakujem za usmernenie. Viem o tom , ale bohužial mam fotky každú  vo väčšom rozlíšení ako 5 MB a nevedel som si to narýchlo zmenšiť, tak som zvolil toto riešenie, ktore bolo priechodné. Nabuduce sa polepším. 

A este sa chcem opýtať, ako vpíšem do mapy dlžku trate aby sa zobrazila nad obrazkom trate?

Zvolil som viditeľnosť príspevku pre" všetky typy použivateľov" preto, lebo s obsahom chcem zoznámiť širokú verejnosť. Samozrejme som si vedomý, že sa za to neprideluju body, netrvám na nich, skôr využívam Vašu sieť navštevníkov,no zdá sa mi to trochu diskriminačné, lebo som sa na tom narobil rovnako ako keď by som zvolil " len pouzivateľtom s prístupom do komunitnej zony". Je mi jasné že komunitná zona je vo vyvoji a má svoje ciele ale davam navrh, či by nebolo dobre ponechať adminovi volnu ruku na posudenie prispevku a prípadne pridelenie nejakých bodov, alebo za príspevok pre všetkých pouzivatelov prideliť nejaky menší počet bodov.Určite by to malo motivačný efekt.Zvážte????

Laco

Dlzku trasy vie portal pocitat len z nacitaneho gpx suboru. Ak taky nemate ale chcete mat v sprave graf prevysenia a udaj o dlzke trasy, tak mozte trasu vyklikat v nejakom programe (napriklad freemap.sk), exportovat ju a nacitat do vasej spravy.

Vas prispevok co sa obsahu tyka, je na hranici medzi opisom podujatia a spravy z terenu. Za vlozenie podujatia do portalu su pridelovane body a tam sa neda nastavit viditelnost prispevku, takze body vzdy dostanete. Sprava z terenu je ine "zviera" hlavne v tom, ze obsahuje aktualne informacie a preto pren platia ine pravidla.

System urcite nie je dokonaly, ale zda sa ze ma efekt ktory sledujeme - zvysit angazovanost navstevnikov portalu. Budeme sa ho snazit zlepsovat.