Selce - cachovo okruh

Date: 
19 Jan 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
limited
Type: 
powder
Age: 
new
Wetness: 
dry
Snow at 750 m: 
20.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
30.00 (cm)
Trip Length: 
15.30 km

Ked som startoval, okruh nebol upraveny, ale teraz uz je. Od Fugerovho dvora do doliny uz bolo upravene na skejt, ale v strede to bolo makke. Na ceste dolu dolinou som stretol rolbu a p. Mesik - spravca strediska- mi povedal ze dnes dokonci cely okruh. Vraj ak nieco cez noc alebo zajtra pripadne, tak okruh prebehne este raz aj so stoppvacom na klasiku. Dakujeme.

Comments

Bol som tam dnes, ale oľutoval som. Síce pekný menčester, ale bolo vidno, že celé dni to nik neupravoval a jednorázové prejdenie ratrakom nestačí. Pod menčestrom bolo 20 cm mäkkého snehu, takže som sa hocikedy zrazu zaboril o 10 cm hlbšie ...  Možno som mal zobrať staršie tvrdšie bežky a nebol by som sa zabáral. Každopádne som rád, žej snaha trasu upravovať, keď sneh trochu sadne a primrzne, najmä ak ho ešte prejde ratrák, bude to pekná trasa. Dnes však hodnotím podmienky ako pomerne zlé.

 

Robili ste skejt alebo klasiku? Ja som vacsinu trasy presiel neupravenu, takze upravou sa mozno naozaj podmienky zhorsili tym, ze sa pri nasliapnuti sneh prebara. Upravene useky ktore som ja presiel vcera "klasicky" (od Fug. dvora do doliny a potom dolu na parkovisko) boli na ten styl dobre.

Skúšal som skejtovať, ale bolo to trápenie a ukončil som to predčasne. Ja mám tento okruh ináč rád a verím, že sa podmienky zlepšia, keď to tvrdne a ak to ešte prejdú ratrákom. Hoci radšej ako okruh idem od horného konca vlekov niekde po rozdvojku na Šachtičky, prípane na Šachtičky a potom nazad, lebo ak sa ide celý okruh, zjazdy na konci sú niekedy divoké a miestami sú kamene. Ale teraz je asi snehu dosť.