Kordícka zv=Pod Kordíckym Sedlom=Tabla,obr.=Pramene=Vaclavák=Tunel=Kordíky

Date: 
14 Mar 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
good
Free style: 
good
Type: 
wet
Age: 
old
Wetness: 
wet
Snow at 750 m: 
60.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
100.00 (cm)

Nástup na kordícku zv., so šupinovými bežkami po 10tej - tepolota nad nulou, vykúkalo slniečko spoza mrakov, sneh mokrý, trať vo veľmi dobrom stave s asi 2-3cm kašovitej vrchnej vrstvy, paličky takmer neprepadávali - veľká pohoda.

Odbočili sme na žltú smer Kordícke Sedlo. Priamo ku stromu so značkami Pod Kordíckym Sedlom bola zosunutá celkom veľká masa snehu. Smerom na Kord.Sedlo sa to dá prejsť len na pešo. Aj preto sme sa rozhodli vybrať pre nás novou trasou, priamo na Tablu, obr. (teda ďalej rovno po žltej). Veľmi príjemná trasa, ale aj tu treba prekonávať ďalšie dve zosunuté masy snehu.

Na hrebeni (od Tably až po Pramene) je trať viac znečistená, riadne sadnutá, v podstate bez stopy.

Od Prameňov smer Skalka (Kord.Sedlo) až po odbočku na Strednú je trať čistučká vo veľmi dobrom stave aj s dobrou stopou. Takmer celá Stredná bola prejdená skútrom, ale relatívne ohladuplne - po okraji zvážnice, takže bez problémov spolu s nadväzujúcou zvážnicou severného okruhu cez Vaclavák až po Tunel. Ten má hlavne z BB strany poriadne zasypaný vchod - treba sa riadne prikrčiť aby človek prešiel.

Od Tunela klasika - zostup napešo až po širšiu časť zvážnice (ale dalo sa - sneh sa naštastie neboril) kde sa už dá na bežkách brzdiť. Napojenie na kordícku zvážnicu bez problémov - tá je pekne upravená v celej svojej dĺžke.

Nerozumiem síce dvojitej stope natiahnutej tesne vedľa seba, ale verím že chlapi starajúci sa o kordícku zvážnicu na to nejaký dôvod mali. Jaro - prípadne nám sem k tomu napíš komentár. Vďaka

Comments

Vdaka za info. Ved som sipil ze ste to len tak pre nic za nic takto nerobili. Akurat mi prislo ze tie stopy su az prilis blizko pri sebe na to aby sa dalo ist popri sebe. Nebolo by kam zapichnut palicky :) No a na niektorych miestach to pre korculiarov medzi stopami bude na tesno a spickami beziek budeme zasahovat do natiahnutej stopy. Snad sa nikto nebude hnevat. Kazdopadne bezkovacka v stope za babami prinasa uplne iny zazitok z prirodnych kras :)