Kordícka zvážnica

Date: 
26 Mar 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
excellent
Type: 
packed powder
Age: 
old
Wetness: 
dry
Snow above 1000 m: 
100.00 (cm)

Mám chvalabohu momentálne časovú dispozíciu vybehnúť tento týždeň na Kordícku zvážnicu každý deň. Z môjho pohľadu sú podmienky na korčuľovanie takmer ideálne, povaha snehu je tomuto štýlu momentálne veľmi priaznivo naklonená. Sú úseky, kde to trošku viac kĺže, pretože je to ľadovejšie, avšak prevažujú miesta so starým a sypkým snehom (tie, ktoré boli počas slnečných dní celý čas alebo väčšinu dňa v tieni). Dnes dokonca veľmi jemne čosi poletovalo vzduchom a ten jeden milimetrík snehu padnutý na zem tomu korčuľovaniu výrazne pomohol. Škoda len, že od začiatku zvážnice až po búdu sa zrejme včera vybláznili dvaja chodci, avšak vzhľadom na tvrdý podklad to nemá na kvalitu lyžovania zásadný vplyv. Takisto, tesne za búdou sa z pravej strany od hrebeňa na trať pripojil skúter (včera naobed to ešte bolo OK), pokračoval na Tichú a potom hore na Tunel, avšak taktiež skrz tvrdý podklad, je jeho poškodenie trate minimálne, priam zanedbateľné. Nepamätám si rok, kedy by boli 26. marca tak úžasné snehové podmienky skrz aktuálne teploty (nemám teraz na mysli výšku snehu) a som absolútne presvedčený o tom, že na tejto zvážnici budeme behať za akýchkoľvek poveternostných podmienok ešte minimálne 14 dní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Zdieľam tvoje presvedčenie Miro. Skalka v tomto roku potvrdzuje svoju povesť slovenského ľadovca. Nikde na Slovensku nie je vo výškach cca 1000 m toľko snehu ako práve tu. Ešte tak v okolí Telgártu. Paráda.

Je to až neuveriteľné, ale máš pravdu, je to tak. Prejdi cez Šturec na Turiec, prejdi cez Čertovicu na Liptov...všetko je to už holé, bez snehu a my prídeme na Kordíky a môžeme v tomto zázračnom rozprávkovo zasneženom kraji obuť lyže hneď pri aute a zatiaľ ešte stále neriešiť snehové podmienky...je to fantázia, je to až, ako píšem, neuveriteľné, ale je to chvalabohu realita !!! :-))) Ešte ak prejdeme cez Nitru do finále, bude to úplne dokonalé:-)))