Kordícka zvážnica - Tichá - Králiky

Date: 
1 Apr 2018
Country: 
Slovakia
Region: 

Snow Situation

Classic style: 
excellent
Free style: 
excellent
Type: 
variable conditions
Age: 
new
Wetness: 
moist
Snow at 750 m: 
60.00 (cm)
Snow above 1000 m: 
80.00 (cm)

Priatelia, do okolia kordíckej zvážnice zavítala pani Zima. Hor sa na bežky a OZ Kordícky Hrebenák euríčko do virtuálnej kasičky, nech nám ju ešte pár krát učešú do plnej krásy :)

Vskutku. Na Kordíky som išiel s tým že idem zmoknúť a korčulovať v mokrej hlbokej kaši. Nič také. Už za Tajovom sa dážď miešal so snehom a kordícka zvážnica ma privítala hustým snežením (11:30) V spodnej časti cca 3cm nového prašanu, na vrchu tak do 5cm, ktorý ale vplyvom podkladu postupne oťažieval. No zase raz paráda. Mal som pocit že zima začína a nie končí :)

Škaredý, stopený povrch (ktorý v niektorých úsekoch musel byť takmer čistý ľad) opäť pokryla krásna biela perina.

Fúkal silnejší vietor ktorý ale pri návrate spolu so snežením úplne ustal a sadla hmla. Teplota na králickom vleku bola -0.1*

Sklz samozrejme nič moc, ale to vôbec nevadí. Hlavne po ceste späť a úsek od Králik až po Tichú to lepilo poriadne. Hlavne pri zastaveniach.

Zjazdu do Tichej to veľmi pomohlo, inak by bol podklad veľmi tvrdý. Dá sa bez problémov prejsť až na Králiky. Tu som vyzbieral hŕbu skál, kameňov a konárov ktoré sneh veľmi pekne maskoval. Škoda že pán ´klasik´ktorého som stretol tam aj späť tiež čo to nepozbieral.

Na to že Králiky už neťahajú, som bol prekvapený z množstva áut parkujúcich pod vlekom.Všetko bežkári smer Skalka?

PS1: Libor Bikeskí dúfam že OP dopadla k spokojnosti. Už by sa zišla šikovná ruka na kordíckej, nech nám vetvičky po krajoch nešibú cez oči ;) Pochvál sa ak uznáš za vhodné.

PS2: MiroBB - Gratulujem k pokoreniu vlastného maxima. Klobúk dole!